En ung kille bland livets berg och dalar

Present när farsan fyller år

Jag har länge funderat på det här med att bli äldre. Vad väntar i livet? Kommer jag alltid att vilja ha födelsedagspresenter och ens vilja bli firad, eller uppmärksammad, på min födelsedag? En del av mig är övertygad om att när jag har nått 30-årsgränsen och haft min första riktiga livskris, så kommer jag inte vilja fira min födelsedag längre. Men det kanske bara är jag. Om jag skulle nämna detta för farsan så skulle han med all säkerhet inte att hålla med mig. Jo, för nu är det så att han fyller 50 år om ca en månad (eller 28 dagar som han så klart skulle påpeka) och min pappa, ja, han ÄLSKAR att fylla år. Och 50 år är ju inte lite det heller. Så nu sitter jag fast med att jag måste hitta en riktigt bra 50 års present till pappa. Vad ger man en gubbe som redan har allt? Men jag har nog bestämt mig för att det får bli något lite roligt, men ändå något som han kommer att uppskatta. Farsan har alltid velat odla en mustasch, ni vet, en sådan där riktigt tjock och grov mustasch som stora män sitter och petar i när de tänker. Men pappa lyckas aldrig. Men nu när han blir 50 år om 28 dagar så kanske det är dags för hårrötterna ovanför läppen att börja växa till sig lite, så jag tänkte att jag ska sätta ihop ett litet kit med en massa mustaschprylar som kan kommer att behöva när han själv har blivit en viktig gubbe med mustasch som han kan peta i när han tänker.

Det som jag har plockat ihop till detta kit är:

  • En kopp med en musche på.
  • En nyckelring i form av en mustasch.
  • Ett startkit för skäggvård med skäggoljor i (det borde väl funka lika bra för behåring endast ovanför läppen också?)
  • Ett vax och en kam.
  • En parfym som luktar whiskey (jag tänker mig att alla viktiga gubbar med mustasch både dricker och luktar whiskey.)

Allt detta hittade jag faktiskt på en och samma sida och för att jag känner mig generös så ska jag länka till denna: https://www.manfield.se/106-tips-pa-50-ars-present

Jag hoppas att pappa uppskattar sin present, och att han ser både det roliga och ironin i det. Om inte så kan han i alla fall uppskatta all möda och tid jag har lagt på detta. Och även pengar.

När jag fyller 50 år så ska jag också tjata på mina framtida barn om vilken milstolpe det är att fylla 50 år och ge dem så pass dåligt samvete att de också lägger hela sin månadspeng (+ sparade pengar) på att just jag ska få en present. Helst ska det vara ett startkit för min framtida, viktiga, grova mustasch så att jag kan tänka riktigt ordentligt även i mina senare år.


Categorised as: Livet

Comments are disabled on this post