En ung kille bland livets berg och dalar

Jag är orolig när farsan vill spela med mig

Jag vet inte hur det är, men när jag frågar mina kompisar jag spelar online med så är det inte många som sitter och tävlar mot sin farsa. Kanske är det så att jag har en mycket modern stabb, som verkligen vill vara med och leva sig in i min värld. Hur som helst är han nästan lite för påig ibland. Då får jag helt enkelt komma upp med en ursäkt om att jag måste göra något eller helt enkelt har andra att spela med. Nu får jag heller inte göra detta för mycket, så min stackars farsa tror att jag inte vill spela med gubben. Det finns olika anledningar till att jag ibland avstår. Det första är naturligtvis att gubben har reaktioner som får en fjärilslarv att verka snabb och fulltankad av reabränsle. Hur som helst beror det mest på att jag är orolig.

Jag har sett hur gubben eggar upp sig ibland, så till den milda grad att jag tror han ska trilla av pin vilken dag som helst. Speciellt vanligt är detta när han kollar på sport. Här kan det gälla liv och död för honom om hans favoritlag inte vinner. När de sedan vinner är det en enormt egendomlig glädje som visar sig. Här kan han kasta sig framstupa framför TV-fåtöljen och höja armarna i skyn. Ja, ibland är det nästan så man får skämmas för denna annars mycket kärleksfulla man. Jag kan då i mitt huvud tänka mig hur han sitter och koncentrerar sig framför skärmen, då vi alltid sitter i olika rum och inte ser varandra. Jag kan dock höra hans tjut, vredesutbrott och glädje när olika saker sker i spelet. Jag tror helt enkelt att han kan få en hjärtattack precis när som helst.

Sparar pengar till en bra julklapp

I och med att jag inte vill tala om för farsan att jag tror han är gamla och inte borde spela dessa spel, så har jag kommit på en bra lösning för att inte vara så orolig. Jag tycker ju faktiskt också att det är ganska kul med min moderna farsa som vill vara med i leken. Här håller jag då på att spara pengar till en portabel hjärtstartare om något skulle hända den gamla gubben under ett spännande spel. Jag tror faktiskt också att den vägen att gå är den rätta. Här kommer han nog att skratta gott på julafton om jag känner honom rätt. Han kommer dock också att förstå hur välment detta är och att jag verkligen vill ha honom i livet under många kommande år.


Categorised as: Livet

Comments are disabled on this post