En ung kille bland livets berg och dalar

Pollenallergi, stannar hemma

Alla pratar om hur fint väder det är. Mina vänner pratar om det, mina syskon pratar om det, alla på nätet pratar om det. Men jag kan inte njuta av det, för så fort jag går ut täpps min näsa igen och jag får svårt att andas. Ja, jag lider av den där förbannade pollenallergin som drabbar oss oskyldiga människor som bara vill ut i naturen ibland. Så jag är hemma idag, och försöker tänka på annat genom att kolla på film eller spela spel.

När jag var liten brukade jag tycka om att vara pollenallergiker. Jag fick stanna inne på rasterna och spela Pokemon medan de andra var ute och spelade fotboll. Jag kunde också skippa gympalektionerna när vi hade dem utomhus för att min allergi var så allvarlig. Nu förstår jag bättre än att se på allergin som en möjlighet att skippa lektioner utan att få skäll. Det är faktiskt inte så kul att inte kunna gå ut när det är fint väder. Jag har medicin mot det, men jag är så dålig på att komma ihåg att ta det så jag kunde lika gärna vara utan.

Det är synd för det är jättemysigt att dricka läsk på verandan och läsa en bra bok. Jag har några nya Jim Butcher romaner jag vill sluka, men jag blir så rastlös av att läsa dem i min dammiga och kvava bokhörna. Utomhus är bokläsandet en upplevelse, och boken blir så mycket bättre!

Får väl ta och skärpa mig med medicinen. Annars blir det inget mer utomhusläsande för mig!


Categorised as: Livet

Comments are disabled on this post