En ung kille bland livets berg och dalar

Saker jag ser fram emot i livet

Att vara 16 år och enbart ha skola och att spela datorspel i nätverk med polarna är ju inget som kommer att fortsätta hela livet. Med tiden kommer det ju så mycket mera. Några exempel på detta är ju jobb, fester och samliv med familj och barn. När det gäller fester så har vi ju redan haft massor av dessa, men de är ju inte som i verkliga livet. Nu är det ju de där festerna som vi har på fritidsgården och i skolans lokaler. Ja, du vet de där som vi inte alls får dricka alkohol på utan att bli anmälda till våra föräldrar. Nu har ju inte detta hindrat att jag provat att dricka öl, vilket jag tyckte var riktigt gott. Lite full blev man ju också, för att sedan bli trött och somna förstås.

Det var en äldre polare som hade bryggt eget öl. Han är ju nästan 20 år, men har gjort detta tre år. Flyttade hemifrån och skaffade familj tidigt gjorde han också. För att göra en lång historia kort så hade han ett bryggverk där han bryggde öl med malt, humle och jäst vilket faktiskt inte alls tog lång tid. Hur som helst så tycker jag att han ser glad och nöjd ut med livet och ett arbete har han också. Är det så det vuxna livet kommer att bli så kommer jag säkert att passa perfekt för det.

Det ser ut som vuxenlivet ter sig dyrt

Något som jag dock funderar på är att vuxenlivet ser ut att te sig väldigt dyrt. Här ska man skaffa arbete och tjäna bra med pengar, men sedan ska allt detta gå till att betala massor med saker. Det blir hyra, mat och el samt allt annat. Skaffar jag sedan barn och tjej som polaren, så kommer ju detta att bli ännu mera kostsamt. Jag vet inte alls vad jag vill göra, men antar att jag har tid att fundera på det. Hur som helst vill jag nog i alla fall bli en av de där som brygger mitt eget öl. Ja, inte tänker jag bli alkoholist för det. Bara att detta ser ut som något man kan spara pengar på i livet.

Nu är det ju några år kvar, så varför tänka för mycket på detta. Jag kan ju helt enkelt fortsätta spela spel några år till. Frågan är dock vem som klarar sig bäst? Den som förbereder sig för livet som ska komma eller den som bara följer med och ser vad som händer? Min kompis visste inte alls att han skulle sitta med familj, barn och jobb redan nu men för honom har det ju gått bra. Ja, den som lever får väl se, antar jag.


Categorised as: Livet

Comments are disabled on this post