En ung kille bland livets berg och dalar

Saknar Nintendo Wii

Jag tycker inte om Nintendo Wii U. Så, nu var det sagt! Jag har alltid varit förälskad i Nintendos konsoler, enda sedan jag först spelade på en SNES, men jag kan verkligen inte finna någon kärlek i mitt hjärta för denna maskinen. Passionen har börjat tyna bort helt enkelt. Jag tror det har att göra med Nintendos försök att fortsätta innovera med hårdvaran efter Nintendo Wii. Men Nintendo Wii var speciell, unik, ingenting som kan imiteras på år och dar. Det var omöjligt för Nintendo att kunna återskapa samma mästerverk som Wii.

Kanske bör man vara glad över att de försökte. Wii U gick ändå flera steg i rätt riktning. Grafiken uppgraderades till 1080p, det fanns bakåtkompatibilitet till Wii, och flera häftiga nya spel släpptes till konsolen, i synnerhet några tredje-partens spel som vanligtvis brukat hålla sig till Playstation och Xbox.

Men jag gillar verkligen inte tablet-kontrollen som Nintendo skapat till maskinen. Först och främst är den klumpig att använda. Den är alldeles för stor och obekväm för mina händer. Batteritiden på den tar slut alldeles för fort, också. Men värst är väl att den känns så onödig. Ja, den har en touchscreen i mitten, men jag har fortfarande inte blivit övertygad om att den inte är mer än bara en gimmick. Inget spel jag spelat än så länge har fått tablet-kontrollern att verka användbar eller ens nödvändig. Nej tack, jag vill ha tillbaka mitt Nintendo Wii. Det var bättre då.


Categorised as: Spel

Comments are disabled on this post