En ung kille bland livets berg och dalar

South park maraton

Vissa serier eller filmer som jag älskar kan jag inte kolla på mer än en gång. Det skulle förstöra allt. Sådant som är tungt, typ drama eller thriller, eller sånt som är imponerande första gången men blir tråkigt sen. Tror inte jag någonsin kollat om ett avsnitt av Game of Thrones, till exempel, för det är inte samma sak att se på programmet och veta vad som kommer hända. Det måste ha lite spänning. Sen finns det såklart saker jag kan se om då och då. Typ Parks and Recreation eller Lethal Weapon. När det gått ett tag och det inte är lika färskt i minnet kan det vara skitkul att återvända till de minnena. Men det finns bara en sak jag kan se på om och om igen utan att aldrig tröttna: South park.

South Park är absolut min största favoritshow någonsin, och jag kan förmodligen aldrig få nog av det- det slutar helt enkelt aldrig vara bra. Jag har sett filmen säkert ett dussin gånger, har sett varenda säsong minst två gånger, och har klarat spelet A Stick of Truth tre gånger. Jag är ett mega-fan av South Park. Så då och då när jag har tråkigt och vill göra dagen lite ljusare brukar jag köra ett South Park-maraton där jag bara kollar på South Park hela dagen. Det kanske låter enkelt att göra, allt man behöver är ju bara att sätta på ett random avsnitt och kolla. Men det är en konstform att skapa ett bra marathon. Det räcker inte att bara sätta på vad som helst.

Jag brukar följa olika teman för mina maraton för att göra dem mer njutbara. Det enklaste brukar vara att jag bara kollar på en enda säsong i kronologisk ordning. Det är trevligt, för inte nog med att jag får ta del av flera klassiska skämt från showen, men jag kan uppskatta hur mycket den har förändrats utan att ha förlorat gnistan som gjort det till en så bra show. Men enkelt är tråkigt, så jag försöker spendera så mycket tid som möjligt med att göra roliga teman runt mina marathon. Min favorit är Cartman-temat, där alla avsnitt jag kollar på måste ha karaktären Cartman som central roll. Cartman är min favoritkaraktär, men de jag brukar kolla på maratons med hatar honom, vilket gör det ännu roligare att tvinga de se alla Cartmanavsnitten…


Categorised as: Serier

Comments are disabled on this post